Fă o vizită la Chişinău

Să vă zic despre Chişinău, oraşul care şi-a găsit un loc pentru mine şi m-a găzduit timp de mai mulţi ani.

Deseori sunt întrebată ce s-ar putea vizita la Chişinău. Îmi iubesc oraşul nu pentru că ai ce vizita acolo, e patria mea, mi-am petrecut 24 de ani la Chişinău, aşa că multe amintiri mă leagă de acest oraş.

Dar dacă tot mă gândesc mai bine, mintea îmi desenează mai multe destinaţii speciale pe care ar fi bine să nu le ratezi.

Plimbare cu rutiera (cunoscută ca – marşrutka)

Imaginează-ţi că eşti pe o insulă şi în loc să citeşti “Ferry boat trip” vezi multe microbuze, de obicei de culoare albă, care au un număr pe parbrizul din faţă şi mai multe destinaţii specificate pe lateral, aşa îşi fac ele reclamă. Poţi să alegi oricare din ele, toate au ceva în comun – sunt mici, pline cu oameni lipiţi unii de alţii, fără aer condiţionat şi o călătorie costă foarte foarte puţin, doar 3 lei moldoveneşti. Vei găsi şi drumul înapoi pentru că ele sunt atât de multe încât nu ai cum să le ratezi. Rutierele se opresc să te ia de oriunde dacă întinzi o mâna hotărâtă când le observi de la depărtare.

Piaţa Centrală

Dacă vrei să cumperi suveniruri pentru oamenii dragi de acasă, atunci Piaţă Centrală merită neapărat vizitată. Pe această întindere imensă poţi găsi orice, mai ales de pe marginile pieţei unde preţurile sunt de obicei mai mici pentru că oamenii nu plătesc arendă aşa cum o fac “businessman-ii” care se află în interiorul ei. Chiar dacă se vând multe chinezării, tot merită cumpărate pentru că vei interacţiona cu localnicii. “Realizatorii” cu experienţă îţi vor oferi consiliere şi astfel te vor ajuta să faci alegerea perfectă. Poţi să negociezi cu încredere.

Discoteca

Cea mai interesantă parte ale aceste atracţii este “face-control” şi partea bună e că dacă nu treci “face-control-ul” (adică dacă nu îi convine bodyguardului ceva la tine, ca de exemplu că nu ai zâmbit cum trebuie, că nu eşti destul de sexy sau ai buzunarele prea mici) ai mari şanse să vizitezi mai multe discoteci ale capitalei, respectiv să vezi şi să descoperi design-ul specific ale acestor cluburi.

Pe plajă la Sculeanca

Dacă tot nimereşti vara în Chişinău şi este prea cald, atunci merită să faci o baie în lacul care te avertizează că ai putea să înhaţi holeră. Nu-ţi face griji, noi ne-am scăldat o viaţă întreagă acolo cu toată familia şi nu am păţit nimic. Este destul de mare aşa că sigur îţi găseşti loc pentru pătura ta, poţi şi să admiri cum unii fac frigărui şi dansează hora moldovenească.

MallDova

În 2008 eram foarte mândri că s-a deschis şi la noi un Mall, un loc în care să te plimbi iarna când afară e prea frig. De ce îţi recomand să mergi acolo, este doar ca să îţi dai seama că nu e chiar aşa săracă ţară noastră cum se spune la TV. Acele preţuri enorme pe care mulţi dintre moldoveni şi le permit să le plătească te vor face să îţi schimbi un pic părerea. La fel şi maşinile luxoase care sunt parcate în acea zona.

ASEM – Academia de Studii Economice a Moldovei

Se spune că în Moldova sunt multe fete frumoase, iar dacă nu crezi până vezi, atunci acest loc trebuie să îl vizitezi în perioada anului academic, desigur. Dimineaţa sau după-masă te poţi plimba prin zona blocurilor A, B, C, D şi te poţi convinge de cele auzite.

Acestea sunt doar câteva locuri deosebite ale Chişinăului. Anume menţionez că sunt deosebite pentru că s-ar putea să nu mai ai parte de astfel de experienţe în alte locuri ale lumii.

Chişinău – te iubesc!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *