Zoia în Dubai

M-am hotărât, trebuie să fac mai mulți bani ca să mă pot descurca, ca să nu depind de nimeni. Dar ce să fac ca să-mi ating scopul?

Acest gând mă tot frământa în ultimul an de facultate.

Este nespus de greu sau practic imposibil să îți faci o carieră în Republica Moldova. O carieră care, pe lângă satisfacția personală, să te mulțumească financiar, să nu fie nevoie să îți faci griji de unde mai găsești o mie de lei pentru a plăti facturile.

Având acest gând în cap căutam inconștient soluții, până când într-o zi am auzit de cineva care e plecat în Dubai. O fată care a lăsat tot acasă pentru un trai mai bun.

Mă întrebam: oare cum se descurcă acolo, oare ce condiții de muncă sunt acolo, oare cât câștigă și ce ar însemna viața în Dubai?

Probabil pentru că sunt zodia “gemeni” nu-mi prea place să fac lucrurile de una singură, așa că am împărtășit gândurile mele cu cea mai bună prietenă. Zi de zi încercam s-o conving să luăm și noi în calcul această opțiune.

Am făcut rost de contactul fetei care plecase în Dubai. Am vorbit cu Maia și i-am pus o mulțime de întrebări. Ea ne-a povestit cu foarte mult entuziasm despre viața din Dubai și despre opțiunile de joburi de acolo. M-am molipsit de entuziasmul ei, chiar dacă în adâncul sufletului știam că nu voi pleca pentru totdeauna în Dubai. Speram să ajung acolo. Entuziasmul meu îl transmiteam prietenei mele. Ea nu era foarte hotărâtă, dar eu eram destul de insistentă. Maia ne oferise contactul agenției prin care ea își găsise jobul și care se ocupa de documentele necesare pentru a lucra legal în Dubai.

Am mers cu Zoia, prietena mea, la agenție. Ne-am înregistrat CV-urile și din acel moment am început să primim oferte de joburi. Pentru că Jamie Oliver (pe atunci habar nu aveam cine e) își deschidea primul restaurant în Dubai, Zoia primise oferta de a lucra barman (pentru că avuse experiență), iar eu de chelneriță. Din calculele noastre, oferta Zoei era mult mai bună decât a mea. Trebuia să le dăm un răspuns cât mai rapid. Astfel că eu i-am zis:

– Du-te tu, iar eu o să mai aștept și alte oferte de joburi. Totuși, după trei ani de facultate, nu aș vrea să lucrez chelneriță. Cu atâtea oferte, în maxim două luni vin și eu.

Zoia a acceptat. Am petrecut-o la aeroport și i-am zis să mă aștepte că vin cât de curând. Între timp îmi găsisem un job în Chișinău.

Odată ce a ajuns Zoia în Dubai, mi-a spus cât de rău e acolo și cât de greu e departe de casă. Motivația mea de a veni în Dubai a scăzut considerabil, iar jobul visurilor mele părea să nu mai vină.

Lunile treceau, Zoia mă aștepta, iar mie îmi tot scădea entuziasmul.

Trecuse un an, doi… Planurile vieții mele se schimbaseră considerabil, iar Zoia se pare că își găsise locul în Dubai și a extins contractul de muncă cu 2 ani.

În al patrulea an am decis să merg în vizită la Zoia în Dubai. Am mâncat și băut la restaurantul”Jamie Oliver” și ne-am amintit de “cum a trimis-o Cristina pe Zoia în Dubai”.

La mulți ani prietena mea dragă! Îți dedic acest articol pentru ca atunci când ne vedem să ne amintim de istoria vieții noastre, să zâmbim și să ne bucurăm de experiențele din Dubai.

Îmi pare rău dacă te-am lăsat în momente grele, dar să știi că nu am făcut-o cu niciun rău, te iubesc și îți doresc tot binele!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *